utorak, 3. svibnja 2011.

Investicije i potrošnja


Investicije su višak sredstava uložen u druge vrste ulaganja poput dionica, obveznica i nekretnina. Od njih očekujemo znatno veći prinos od bankarske kamate, no zajedno sa višim prinosom dolazi i znatno veći rizik. Drugim riječima, na neuspješnim investicijama je lako moguće izgubiti novac što možemo vidjeti na primjeru dramatičnog pada cijena dionica i nekretnina koji je uslijedio početkom krize. Ovisno o osobnoj sklonosti riziku, uvijek je pametno održavati ravnotežu između dijela sredstava koji ćemo investirati i dijela koji ćemo štediti kako bi uvijek imali dovoljno novca na raspolaganju za svakodnevne životne potrebe ili neke nepredviđene situacije koje život nosi.


Potrošnja je dio novca koji trošimo za svakodnevne potrebe. U vrijeme visokih troškova života teško je reći da previše trošimo, no realno gledajući svatko ima neki nepotrebni trošak kojeg se može odreći bez da mu utječe na kvalitetu života. Kad jednom utvrdimo koliko nam je novaca potrebno za mjesečne potrebe, tada možemo planirati koliki iznos smo u stanju izdvojiti za štednju. Ušteđeni novac nam jednog dana može poslužiti za kupovinu nečeg što priželjkujemo, za kakvo putovanje, u najgorem slučaju za pokriće zdravstvenih troškova, i brojne druge mogućnosti.

1 komentar:

  1. DOBAR DAN NARODE MOJI HRVATSKI MOJ UPIT KAKO DOBITI KREDIT ZA KUPNJU KUĆE OD NEKRETNINA I GENIC KREDITA POZOVITE, ZVAO SAM DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY, DANAS SAM JAKO SRETAN I BOG BLAGOSLOVIO JOSE DAVIDSON ALBERT davidsonalbertloan@gmail.com

    Moje ime je Marijana, ja sam iz HRVATSKE, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku, da kupim kuću koju imam, bilo je hrpa prijevara koje su me natjerale da im vjerujem i na kraju dana, uzeli su mi novac bez davanja zauzvrat, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikada nisam želio imati ništa s tvrtkama za online zajmove, pa sam otišao posuditi novac od prijatelja, rekao sam sve što se dogodilo i rekla je da mi može pomoći da zna kreditnu tvrtku koja mi može pomoći s bilo kojim iznosom kredita koji mi treba uz vrlo nisku kamatu od 2%, da je upravo dobila kredit od njih, uputila me kako podnesite zahtjev za zajam baš kao što mi je rekla, aplicirao sam kod njih na e-poštu: (davidsonalbertloan@gmail.com), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao i na moje najveće iznenađenje dobio sam zajam u roku od 24 sata, nisam mogao vjerujte, ponovno sam sretan i bogat i zahvaljujem Bogu što takve tvrtke za zajmove poput ove još uvijek postoje na ovim prijevarama posvuda, molim vas da savjetujete svima koji trebaju posuditi zajam putem e-pošte (davidsonalbertloan@gmail.com) nikad te ne iznevjeri i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan@gmail.com)

    OdgovoriIzbriši