četvrtak, 23. veljače 2012.

Dječja štednja

Jedna od najvećih promjena koje doživljavamo tijekom života su prinove u obitelji. Prilikom tog sretnog događaja najčešće dolazi do promjene raznih životnih planova, treba prilagoditi stambeni prostor i osigurati što kvalitetnije uvjete za život potomstvu. Tada veliki dio roditelja razmišlja na koji način mogu olakšati budućnost djetetu, te ga osigurati na neki način. Jedan od dostupnih i često korištenih modela je dječja štednja.

Ovaj bankarski proizvod omogućuje redovito izdvajanje sredstava prema vlastitim financijskim mogućnostima na koje se dobiva tradicionalno viša kamata. Sam bankovni račun otvaraju roditelji, a minimalni su iznosi uplata vrlo niski u odnosu na uobičajene modele štednje. Skrbnik, tj. zakonski zastupnik također može ugovoriti ovaj oblik štednje. U iznimnim slučajevima maloljetna fizička osoba može samostalno ugovoriti štednju pod uvjetima propisanim Obiteljskim zakonom.

Dječja štednja se može ugovarati maksimalno do 18-e godine starosti, a dostupne valute su uglavnom EUR, USD i HRK. Najčešći rokovi na koje se dječja štednja dogovara variraju od jedne do pet godina. Prilikom ugovaranja potrebno se dobro raspitati o uvjetima raspolaganja štednjom u slučaju prijevremenog raskida ugovora. 

1 komentar:

  1. DOBAR DAN NARODE MOJI HRVATSKI MOJ UPIT KAKO DOBITI KREDIT ZA KUPNJU KUĆE OD NEKRETNINA I GENIC KREDITA POZOVITE, ZVAO SAM DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY, DANAS SAM JAKO SRETAN I BOG BLAGOSLOVIO JOSE DAVIDSON ALBERT davidsonalbertloan@gmail.com

    Moje ime je Marijana, ja sam iz HRVATSKE, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku, da kupim kuću koju imam, bilo je hrpa prijevara koje su me natjerale da im vjerujem i na kraju dana, uzeli su mi novac bez davanja zauzvrat, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikada nisam želio imati ništa s tvrtkama za online zajmove, pa sam otišao posuditi novac od prijatelja, rekao sam sve što se dogodilo i rekla je da mi može pomoći da zna kreditnu tvrtku koja mi može pomoći s bilo kojim iznosom kredita koji mi treba uz vrlo nisku kamatu od 2%, da je upravo dobila kredit od njih, uputila me kako podnesite zahtjev za zajam baš kao što mi je rekla, aplicirao sam kod njih na e-poštu: (davidsonalbertloan@gmail.com), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao i na moje najveće iznenađenje dobio sam zajam u roku od 24 sata, nisam mogao vjerujte, ponovno sam sretan i bogat i zahvaljujem Bogu što takve tvrtke za zajmove poput ove još uvijek postoje na ovim prijevarama posvuda, molim vas da savjetujete svima koji trebaju posuditi zajam putem e-pošte (davidsonalbertloan@gmail.com) nikad te ne iznevjeri i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan@gmail.com)

    OdgovoriIzbriši