subota, 17. ožujka 2012.

Usporedba valuta

Kao šećer na kraju, koristeći iste podatke iz tablica i prethodnih analiza, posljednji grafikon jasno sugerira kolika je važnost odabira valute prilikom donošenja odluke o štednji. Tečajne razlike su uvijek prisutne i gotovo ne postoji način na koji ih možemo anulirati, stoga je najbolje pripaziti na njihova kretanja. Svaka valuta nosi svoj rizik, a burze novca su najveća i najdinamičnija tržište na svijetu. Kako se onda odlučiti? Za početak, potrebno je procjeniti koji rizik ste spremni preuzeti, tj. želite li sve štediti u jednoj valuti ili namjeravate raspodjeliti rizik na dvije ili tri valute. Nadam se da su vam dosadašnje analize na blogu pomogle u stvaranju nekakve ideje kako se pojedine valute ponašaju kroz vrijeme. Treba imati na umu kako nitko ne može predvidjeti sa sigurnošću buduća kretanja valuta, stoga je potrebno naći ravnotežu između kamate i tečajnog rizika. Klikom na sliku možete povećati grafikon.


1 komentar:

  1. DOBAR DAN NARODE MOJI HRVATSKI MOJ UPIT KAKO DOBITI KREDIT ZA KUPNJU KUĆE OD NEKRETNINA I GENIC KREDITA POZOVITE, ZVAO SAM DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY, DANAS SAM JAKO SRETAN I BOG BLAGOSLOVIO JOSE DAVIDSON ALBERT davidsonalbertloan@gmail.com

    Moje ime je Marijana, ja sam iz HRVATSKE, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku, da kupim kuću koju imam, bilo je hrpa prijevara koje su me natjerale da im vjerujem i na kraju dana, uzeli su mi novac bez davanja zauzvrat, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikada nisam želio imati ništa s tvrtkama za online zajmove, pa sam otišao posuditi novac od prijatelja, rekao sam sve što se dogodilo i rekla je da mi može pomoći da zna kreditnu tvrtku koja mi može pomoći s bilo kojim iznosom kredita koji mi treba uz vrlo nisku kamatu od 2%, da je upravo dobila kredit od njih, uputila me kako podnesite zahtjev za zajam baš kao što mi je rekla, aplicirao sam kod njih na e-poštu: (davidsonalbertloan@gmail.com), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao i na moje najveće iznenađenje dobio sam zajam u roku od 24 sata, nisam mogao vjerujte, ponovno sam sretan i bogat i zahvaljujem Bogu što takve tvrtke za zajmove poput ove još uvijek postoje na ovim prijevarama posvuda, molim vas da savjetujete svima koji trebaju posuditi zajam putem e-pošte (davidsonalbertloan@gmail.com) nikad te ne iznevjeri i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan@gmail.com)

    OdgovoriIzbriši